dilluns, 17 de setembre del 2018

PASTÍS DE FIGUES I AMETLLES-PASTEL DE HIGOS FRESCOS

És temps de figues!

Ingredients:
  • 6 o 7 figues Coll de Dama negres i un parell més per a decorar
  • 125 grs de pols d'ametlles
  • 3 ous
  • 1 iogurt tipus grec
  • 150 grs de farina i una mica més per enfarinar les figues
  • 120 grs de sucre roig
  • 1 cullerada de postre de llevat
  • 4 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
  • Un polzim de canyella
  • Mantega pel motlle
  • Sucre glacé 
Preparació:
  1. Barregeu el sucre amb els ous.
  2. Incorporeu el iogurt.
  3. Afegiu les ametlles en pols sense parar de remenar.
  4. Ara hi poseu la farina i el llevat.
  5. Espolvareu amb la canyella sense deixar de mesclar i afegiu l'oli d'oliva.
  6. Folreu amb paper de forn un motlle per a plum-cake i poseu-li una mica de mantega per sobre del paper.
  7. Escalfeu el forn a 180º.
  8. Talleu per la meitat les figues traient-lis el peduncle i enfarineu-les.
  9. Enfonseu les figues dins la massa i ho feu coure al forn durant 40 minuts.
  10. Deixeu refredar, desmotlleu i decoreu amb el sucre glacé i un parell de figues tallades en quatre.




Receta en castellano


Ingredientes:
  • 6 o 7 higos tiernos y un par más para decorar
  • 125 grs de polvo de almendras
  • 3 huevos
  • 1 yogurt tipo griego
  • 150 grs de harina y un poco más para enharinar los higos
  • 120 grs de azúcar moreno
  • 1 cucharada de postre de levadura
  • 4 cucharadas soperas de aceite de oliva virgen extra
  • Una pizca de canela
  • Mantequilla para el molde
  • Azúcar glas para decorar
Preparación:
  1. Mezclar el azúcar con los huevos.
  2. Incorporar el yogur.
  3. Añadir las almendras en polvo sin dejar de remover.
  4. Ahora incorporar la harina y la levadura.
  5. Espolvorear la canela sin dejar de mezclar y añadir el aceite de oliva.
  6. Forrar con papel de horno un molde para plum-cake y poner un poco de mantequilla por encima del papel.
  7. Calentar el horno a 180º.
  8. Cortar por la mitad los higos quitándoles el rabillo y enharinarlos.
  9. Hundir suavemente los higos en la masa y cocer en el horno durante 40 minutos.
  10. Dejar enfriar, desenmoldar el pastel y decorar con azúcar glas y un par de higos cortados en cuatro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada