divendres, 3 de desembre de 2021

CALDER SEC D'ARRÒS AMB SÍPIA, ALLS TENDRES I CARXOFA

Del llibre editat per Drassana, La cuina de la Safor, escrit per Chelo Peiró i fotografies de Jordi Garcia Polop, fem arròs amb sípia, alls tendres i carxofa a la manera de la Safor. En lloc de brou de peix, n'he fet un del que es tira de les carxofes. 

Ingredients:

  • Una sípia gran o dues petites
  • Dues carxofes
  • Un tomàquet sense pell ni llavors
  • Tres o quatre alls tendres
  • 250 grs d'arròs
  • Pebre roig, sal i oli d'oliva verge extra
  • Un litre de brou de carxofa (una ceba, les fulles verdes de les carxofes) 
Preparació:
  1. Primer fem el brou. Sofregim una ceba tallada petita i les fulles exteriors de les carxofes en una olla amb un bon raig d'oli. Cobrim d'aigua i bullim 20 minuts, Colem.
  2. En un caldero fregim la sípia tallada a trossos grans amb una mica d'oli d'oliva. Afegim el tomàquet i esperem que confiti.
  3. Tallem els alls en dos i els cors de les carxofes en tres o quatre trossos i a l'olla. Ho sofregim. 
  4. Espolvarem amb mitja culleradeta de pebre roig i tot seguit afegim l'arròs i el socarrem uns tres minuts. Cobrim amb el brou de carxofes ben calent i ho fem bullir a foc fort 8 minuts i a foc baix uns 10 minuts més.
  5. Servim.



1 comentari:

  1. Interessant recepta, te tota la pinta de cuina tradicional, arròs sense sofregit habitual. Gràcies Montse.

    ResponElimina