diumenge, 15 de març del 2015

CALDÒS

Avui he fet un caldòs amb tot allò que he trobat dins la nevera: un trosset de pollastre de pagès, 4 musclos, 4 carxofes, 1/2 sípia, un sofregit de tomata diferent i un arròs que vaig comprar ahir al Festast de Tortosa, que m'ha sorprès gràtament, de la varietat marisma, ideal per a fer amb llet i  caldosos. Com diuen els seus productors:
"Lo nostre ARRÒS", el seu gra gruixut té una bona capacitat d'absorció i perd poc midó durant la cocció.
Cou en 14 minuts i un cop obert s'ha de guardar a la nevera donat que no porta tractaments químics.

FEMCUINETES


Us explico com he fet el sofregit de tomata: vaig tallar per la meitat 6 tomàquets i amb pell i tot els vaig posar boca avall a una paella amb oli d’oliva. Els he foradat i he posat mig all a cada tomàquet. Una mica de sal i una cullerada sopera de mel. Tapat i a foc molt baix durant 1 hora, a mig fer l’he destapat i he retirat les pells que surten senceres. Quan estan fets els he xafat i barreixat tomata i alls.
En un pot escaldat ho podeu guardar a la nevera uns 3 dies.

En una cassola de ferro colat he fregit el pollastre i la sípia, he afegit les carxofes, el sofregit i l’arròs. Uns quantes voltes l’arròs ha quedat nacaradet, llavors he afegit un fumet que també corria per la nevera fet del cap d’1 rap i una mica de lluç, sal i uns quants grans de pebre negre. Ja sabeu uns 70-80 grs d’arròs per persona i uns 250 cc de fumet per racció d’arròs,un pèl mé si el voleu molt caldòs.
Només uns 14 minuts i el deixeu repossar uns 4 minuts més.




4 comentaris:

  1. Una excelente combinación de sabores, es una receta rápida y muy buena..la voy a realizar para mi familia. Gracias Montse

    ResponElimina
  2. És que l'arròs és tant bo...mmmmm. A mi també m'agrada fer una recepta a partir del que em queda, ho trobo més creatiu :)
    Ptons
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. sí Anna, és veritat, és molt creatiu i a cops queda més bo que quan ho programes tot. Molts petons guapa.

      Elimina