dilluns, 13 de juliol del 2015

BOROUGH MARKET. PAELLA. CHORIZO.



Sorpresa? -sí, molt sorpresa, sobretot pel resultat.
La meva vida que per aquelles coses del destí...càrmic, jajaja, #nosenfadiningú m'ha portat a compartir taula i altres coses amb mooooolts gallegos i mai no havia tastat paella amb xoriç i això que tenen la sana costum d'afegir-lo a tot arreu, la meva sogra fins i tot els seus raviolis en porten i clar sembla que mengis pasta escaldufada amb gust de "chouriço". 

Doncs guaiteu a Londres és un plat que es ven a tots els mercats #streetfood al Green Market, a Borough, a Portobelo Road, en aquest hi posaven fins i tot garrafons, a més a més no tenen cap problema d'anomenar-lo paella valenciana i fins i tot catalana. Si teniu ocasió de viatjar a aquesta magnífica ciutat no us perdeu l'oportunitat.

Us poso la meva versió, que no és per dir-ho, m'ha quedat un pelet més saborosa que las que vaig tastar allà, fins i tot al dels garrafons el vaig haver d'avisar que se li estava cremant a lo bèstia, jajaja, aquests celtes.

INGREDIENTS per a 4 persones:
  • 2 chouriços gallegos
  • 200 grs de costella de porc a trossos
  • gambes
  • garrafons
  • 1 pebrot verd
  • 1 tomata
  • 1 cabeça d'alls
  • julivert
  • safrà
  • 280 grs d'arròs
  • 1 l de brou de pollastre

FEMCUINETES:
Sofregiu el cap de costella i quan estigui una mica torrat afegiu el pebrot verd a bocins, uns quants alls, pell i tot, i 1 tomata partida per la meitat (quan esta feta retireu la pell).
A continuació talleu els xoriços a rodantxes i a la paella.
Retireu els alls i la pell de la tomata, afegiu l'arròs i tot seguit el brou bullent, veureu que fa un soroll...
A foc viu un minuts, afegiu les gambes i el safrà amb una mica del mateix brou, tasteu-la de sal i la podeu acabar al forn. 
All ratllat i julivert per sobre, 2 minuts i a taula.

Us poso unes quantes fotos del Borough Market perquè us animeu a visitar-lo. És magnífic.
El més gran i antic de Londres dedicat a la venda del millor menjar, és freqüentat per chefs, cuiners i els més sibarites per la qualitat del menjar que venen. Documentat cap el 1276 per primera vegada, sembla que és molt anterior. Està situat al final del London Bridge, i les seves instal.lacions són dignes de visitar. Les parades de fruita, verdura, peix, pa, formatges, etc semblen verdaderes botiguetes, decorades amb un gust excepcional.
















7 comentaris:

  1. Quina entrada més xula Montse! M'encanta la gran varietat de productes dels mercats. M'apunto l'excursió pel dia que vagi a Londres, merci ;)
    Anna

    ResponElimina
  2. Molt maques les fotos... sobre e xoriç ja ho vam comentar...jo crec que els ve d'infuencia llatinoamericana, especialmente mexicana, doncs ells si que posan el xoriç a tot arreu....però aquí... jo crec que ni a Galicia fant l'arroç així com ven be saps... però bueno...si els amics d'aqui el cantó així ho troben....doncs endevant... a la fi i a la cap...innovar es fantàstic.
    Petons i bon repotatge!!!!!!

    ResponElimina
  3. ah..i segur que la teva paella es molt mes bona.... amb aquest cap de costella, ja em ve de gust, ja....

    ResponElimina
  4. Veig que vas anar a Londres, que bé, jo hi vaig d'aquí pocs dies, algun consell pel que fa a l'alimentacio? Em pots fer alguna recomanació tu que fas aquestes bones receptes?

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi aquest mercat m'ha robat el cor, hi ha de tot.
      No te'l perdis Lídia.
      Salutacions

      Elimina