divendres, 20 de novembre del 2015

EL MEU FÒRUM GASTRONÒMIC GIRONA 2015-ARRÒS EN PAELLA.




Em llevo ben d'hora, ben d'hora i cap a Sants a agafar el tren, un d'aquests tan ràpids que hi han ara, i en mitja hora arribo a Girona, encara fa fresca, camino amb ritme, amb il.lusió, amb pressa... vaig al Fòrum Gastronòmic que enguany es celebra  a aquesta meravellosa ciutat, tan maca, tan entranyable, tan rica en història, tan plena d'estrelles...tan gastronòmica.



I per a començar Concurs d'arrossos amb un jurat ple de saviesa: 
El sr Jaume Fàbrega, el savi de la cuina catalana, 
Toni Massanés de la Fundació Alicia,
 Abraham Simon de Cassoles de Girona, entre d'altres. 
Presentat per Pep Nogué i Espartac Peran
El guanyador: un arròs amb taronja i caramel.




Comencen els germans Torres me n'hi vaig corrent, que faig tard!!
En Sergio i en Javier o En Javier i en Sergio del restaurant Dos Cielos. Aquests bessons m'encanten, sovint els segueixo per la tv. Ara protagonitzen un programa anomenat: Torres en la cocina, abans feien un programa, Cocina 2, on anaven per diferents províncies espanyoles fent els plats més típics, això sí a la seva manera, i fent una mena de "competició" entre ells a veure quí dels dos ho feia millor. Era divertidíssim, tal i com són ells, divertits, simpàtics, amables, guapus...totes les virtuts, je, je.
M'agrada força la seva manera de cuinar, quan pugui em passo pels Dos Cielos.
Us deixo les fotos dels quatre arrossos que van fer al Fòrum.




Em passejo per tot el recinte visitant els diferents expositors. Em conviden a un tast guiat: un cava rosat força bo i un tartar excepcional de La Selecta, empresa de distribució alimentària.




Amb la Olga rovira, la del sushi català, i en Josep Roca, sommelier de El celler de Can Roca.



I ara cap a l'Auditori que en Pep Palau, organitzador del Fòrum ens presenta: el Millor cuiner de l'any 2015, escollit entre: l'Ana Merino del Mont Bar, en Diego Alias de Ca l'Amador, el  Pieter Truyts de Brots, en Vicencs Fajardo de La Plaça, i  per últim el Victor Gómez de VidrA




I per acabar en Joan Roca de El Celler de Can Roca, que ens fa un menú fantàstic.





ARRÒS EN PAELLA. AQUÍ


4 comentaris:

  1. Ay, quina enveja de diada!!!! Al Fórum m'encanta i em va sapiguer molt greu no poder anar-hi! Veig que tu vas pasar molt i molt bè!
    Fantàstic!!!!!

    ResponElimina
  2. Un día fantástico rodeado de buenos cocineros y buena gente y una entrada genial muy bien explicada, casi iba yo corriendo y sintiendo el fresquito.
    Un besazo a por la siguiente

    ResponElimina