diumenge, 18 de setembre del 2016

SÍPIA AMB MANDONGUILLES AL CAVA ROSÉ


Preparem un mar i muntanya, un plat molt popular dins de la cuina catalana: sípia amb mandonguilles, aquesta vegada però, amb un toc personal, les hem fet amb cava, un de rosat que m'ha sorprès molt gratament de bo que estava. Es tracta d'un extra brut rosé del Celler Vell d'un color rosa brillant, afruitat i un punt dolcet que marida molt bé amb plats de peix, arrossos i pasta.
Al Celler Vell elaboren cava artesanal des de principis del segle XX. Les caves es troben al bell mig de la capital del cava a Sant Sadurní d'Anoia.




Ingredients:
  • Una sípia.
  • Unes quantes mandonguilles, per fer-les necessitareu 150 grs de carn picada de vedella i 150 grs més de carn de porc. Un ou, un all i una mica de julivert, una llesca de pa xopada en llet, farina de galeta i farina blanca.
  • Dues cebes de Figueres tallades fines.
  • Cava extra brut rosé Celler Vell.
  • Sal i oli d'oliva.
Preparació:
  1. Preparem les mandonguilles barreixant les dues carns amb l'ou, el pa ben escorregut de llet, l'all ratllat, una mica de julivert i la farina de galeta. Ho tasteu de sal, feu boletes i les fregiu en oli d'oliva, un cop enfarinades. Les reservem.
  2. Tallarem la sípia petita i la fregim en oli d'oliva, la reservem i en aquest mateix oli fregim la ceba.
  3. Quan la ceba estigui ben confitada, afegim la sípia i les mandonguilles ho cobrim amb el cava i ho fem coure tot junt uns vint minuts escassos.


4 comentaris: