dimarts, 8 d’agost de 2017

FIDEUS A LA MARINERA


Avui fem uns fideus amb suc, recepta del llibre "La cuina marinera de la Costa Brava" de Jaume Fàbrega. 

Ens explica aquest gastrònom que és una recepta típica de la població de Roses i que es fa amb escamarlans i cananes, de quan els pescadors anaven a la gamba i obtenien també aquests dos ingredients. S'hi posa pebrot verd o nyora i també es poden fer amb rossellones, cloïsses, sípia, gambes...

Com que estem de vacances a la Costa Brava, hem aprofitat per anar a buscar peix a Blanes, acabat d'arribar de les barques, però avui no hi havia cananes i hem comprat calamar, hi posarem també 4 musclos de roca, segur que també quedaran bons.


Fideus a la marinera


Ingredients:
  • 400 grs de fideus grossos
  • 2 calamars o cananes
  • 4 escamarlans molt grans o 8 de petits
  • Musclos (opcionals)
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba
  • 2 tomacons
  • 3 alls (2 pel sofregit i 1 per la picada)
  • Julivert
  • Un grapadet de pinyons
  • OOVE, sal i aigua o brou de peix de roca (1,5 litres)
Preparació:
  • En una cassola poseu-hi oli d'oliva i fregiu els escamarlans i els calamars tallats a trossos. Reserveu.
  • En el mateix oli feu el sofregit de ceba, pebrot, tomàquets i alls (també podeu posar una mica de julivert). Ho confiteu bé.
  • Ara podeu tornar els escamarlans i el calamar a la cassola i afegir aigua bullent, això farà un brou molt saborós. O bé fer servir un brou de peix i posar els escamarlans i el calamar al final, quan faltin pocs minuts per apagar el foc, així el peix queda més gustós, no tan bullit.
  • Feu obrir els musclos al vapor i traieu-lis una de les closques. Reserveu una mica del suc que han deixat anar.
  • Afegiu els fideus a la cassola on hi ha el sofregit i els feu bullir uns 20 minuts. Han de quedar sucosos.
  • Quan faltin uns 6 o 7 minuts afegiu els musclos i una mica del suc de bullir-los ben colat.
  • Abans d'apagar el foc hi tireu una picada d'all, julivert i pinyons.


Bibliografia:
  • Fàbrega, J. "La cuina marinera de la Costa Brava" Farell editors. SantVicenç de Castellet (març, 2013)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada