diumenge, 26 de maig de 2019

SHAKSHUKA DE KEFTA I LLENTIES

Tagin de kefta i ou
Plat d'Orient Mitjà que es prepara amb tomàquets guisats, ous i forces espècies. Es cuina en una paella de ferro o en un tagin. El nom sembla que vol dir barreja i probablement primer va ser conegut com chakchouka que en berber anomena un estofat de verdures i és un plat bàsic de las cuines de Tuníssia, Egipte, Marroc...

L'origen se'l disputen els turcs, el Marroc i els del Iemen. També es cuina a Palestina i a Israel acompanyat de pa.

Es pot prepara amb pebrots verds, amb tofú substituint els ous, amb corder, i fins i tot amb formatges salats com la feta. S'assembla al menemen turc, al "pisto" manxec o al lecsó hongarès.

Shakshuka


Ingredients:
  • Per a fer les mandonguilles de corder (kefta) 400 grs de carn de corder picada, una ceba gran (200 grs) ratllada, julivert, cilantre, menta, 2 culleradetes de pimentó dolç, 1 culleradeta de comí, sal i pebre negre i un polzim de pimentó picant (opcional)
  • 4oo grs de tomàquet picat
  • 3 alls
  • Julivert picat
  • 1 culleradeta de comí
  • 1 culleradeta de pimentó dolç
  • Sal i sucre
  • 150 grs de llenties cuites
  • 4 ous
  • Cilantre per a decorar
  • Pa per acompanyar
  • Oli d'oliva verge extra
Preparació:
  1. Per a fer les kefta: barregeu tots els ingredients en un bol i amb una cullera feu boletes i les fregiu en oli d'oliva. Reserveu.
  2. En un tagin o paella de ferro poseu oli d'oliva i comenceu a coure els tomàquets amb els alls, una mica de julivert picat, el comí, el pimentó, el pebre, la sal i un polzim de sucre. Porteu a ebullició, tapat, a foc suau, durant uns 20 minuts.
  3. Afegiu les llenties i que coguin uns 5 minuts.
  4. Afegiu les kefta i ho coeu tot junt 5 minuts més.
  5. Poseu els ous entre les mandonguilles, tapeu la paella i espereu uns 5 minuts.
  6. Serviu amb el cilantre picat i acompanyat de pa.

Casablanca

Bibliografia
  • Nargisse Benkabbou.  "Casablanca, cocina de Marruecos"  Blume. Barcelona 2018

Cap comentari:

Publica un comentari