diumenge, 28 de febrer del 2016

PLATILLO-POTA BLAVA I CARXOFA PRAT



Arriben les VII Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa del Prat. L’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) torna a organitzar el Març Gastronòmic, les jornades gastronòmiques del Pota blava i la Carxofa Prat, que donen l’oportunitat de degustar menús elaborats amb Pota blava i Carxofa Prat a vint restaurants del Prat, Molins de Rei, Gavà, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat i Berlín.

Aquí us deixo una recepta amb aquests dos ingredients, el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat. No cal que m'allargui explicant-vos que és en realitat un platillo, sembla que és un plat objecte de controvèrsia. Jo he seguit les indicacions de Jaume Fàbrega i m'ha quedat bo, boníssim. 
He posat els menuts i algun trosset tallat petitó de la contracuixa pels de casa que són una mica llepafils i avui no haguessin dinat. Amb els pits del pollastre i una mica de cansalada he fet unes quantes pilotilles que han quedat força gustoses, en fí una meravella de plat, fàcil de fer, econòmic si només uses els menuts, això sí, té la seva feina.

Fregim el coll. les ales, el pedrer i els trossets de pollastre
en oli d'oliva #OOVE, afegim el fetge de l'animal una mica 
més tard. 
Ho reservem. 
En aquest oli fem el sofregit de ceba i quan estigui transparent hi tirem una cullerada sopera de farina i aigua com si fessim un roux.
Tornem les carns menys el fetge a la cassola, afegim brou i ho fem bullir una hora, tapat.
Mentre fem les pilotilles (un pit i un parell de talls de cansalada fresca, un ou i una mica de farina de galeta)


Pelem les carxofes i en fem quatre, les afegim a la cassola, quan faltin uns vint minuts.
Tot seguit afegim les pilotilles.
Quan faltin quinze minuts tirarem la picada, en aquesta ocasió d'all i julivert i un tomàquet de penjar sense pell ni llavors.

Bibliografia:

L'essència de la cuina catalana
de Jaume Fàbrega (Comanegra)
Barcelona, 2013

La cuinera catalana 
(anònim del segle XIX)
Cossetània- El Cullerot, 52
Valls 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada