divendres, 20 de maig del 2016

LES ANXOVES- AMANIDES

Ja ho deia Josep Pla a "El que hem menjat" que les anxoves confitades, o sigui salades, requereixen de cert temps, entre un any i un any i mig, tancades en un pot de vidre, fent capes, amanides amb sal i pebre, sense que ningú les toqui, perquè quedin bones. 
Ara que n'és el temps, podem aprofitar i preparar-les amb vinagre o salar-les i guardar-les per l'any que ve.
Si les compreu ja salades, no oblideu rentar-les bé sota l'aixeta i posar-les en oli d'oliva una estona. Queden molt bones amanides amb oli, pebre negre, all i julivert.

Avui preparem dues amanides amb anxoves i alguna cosa més.

AMANIDA DE COLORINS

Ingredients:
  • Tomàquet pera, pelat i sense llavors, el talleu per la meitat i el poseu en un sedàs que deixi anar tota l'aigua. 
  • Un pebrot verd italià tallat a dauets.
  • Un pebrot vermell ramiro tallat a dauets.
  • Anxoves.
  • Tonyina.
  • Mongetes de Santa Pau.
  • Olives negres d'Aragó.
  • Oli d'oliva, pebre negre. Podeu posar una miqueta de sal, però penseu que l'anxova i la tonyina ja en porten.





AMANIDA FEMCUINETES

Ingredients:
  • Un farcellet de burrata.
  • Espàrrecs verds prims, saltats en una mica d'oli d'oliva i una punta de sal.
  • Anxoves.
  • Oli d'oliva, pebres de colors. Podeu afegir una miqueta de sal Maldon fumada a la burrata.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada