dijous, 2 de març del 2017

TAGINE DE PIT POTA BLAVA I CARXOFA PRAT AMB SALSA ROMESCO


Arrenquen les VIII Jornades Gastronòmiques #PotaBlava i #CarxofaPrat que organitza l'Associació de Gastronomia i Turisme i l'Ajuntament del Prat de Llobregat dins del MARÇ Gastronòmic, i que duren fins el 2 d'abril, on 32 restaurants del Prat, Sant Boi, L'Hospitalet, Sant Just, Sant Vicenç dels Horts i Barcelona, ofereixen menús on el Pota Blava i la Carxofa en són protagonistes. 





El Sr. Pota Blava i la Sra Carxofa són feliços i mengen.

Tagine de pit Pota Blava i Carxofa Prat amb romesco


Ingredients:
  • 3 pits de pollastre raça Pota Blava tallats a quadrats
  • 3 Carxofes Prat tallades en quatre trossos
  • 1 ceba tallada a mitges llunes
  • 2 alls
  • 1 copa de vi negre DO Penedès
  • Julivert
  • Pel Romesco: 4 pebrots de romesco, 3 tomacons, una llesca de pa, 3 alls, 12 ametlles, sal i aigua.
  • OOVE, sal i pebre negre


Preparació:
  1. Salpebreu el pollastre i deixeu-lo macerar durant dues hores, a la nevera, amb un bon raig d'oli d'oliva, un parell d'alls i una copa de vi negre.
  2. Mentre fregiu la ceba dins la tagine a foc molt suau amb una mica d'oli d'oliva i un polzim de sal.
  3. Prepareu el romesco: fregiu la llesqueta de pa i els pebrots en una mica d'oli. Escaliveu els alls i els tomacons. Feu una picada amb les ametlles, els alls i els tomacons i afegiu el pa i els pebrots, saleu  i deixateu amb aigua.
  4. Peleu i talleu les carxofes.
  5. Afegiu a la tagine el pollastre, el romesco i les carxofes, ho tapeu i ho feu coure uns 20 minuts.
  6. Serviu i escampeu una mica de julivert.


1 comentari:

  1. Pollastre amb salsa romesco, m'encanta!!!!! bona combinació... s'ha de probar perque m'agradará segur.
    Petons

    ResponElimina