dilluns, 19 de juny del 2017

EMPEDRAT-MAR I MURTRA-TROBADABLANES2017 TERCERA PART


Fa unes setmanes una bona colla de bloguers gastronòmics i de turisme ens vam trobar a Blanes com ja us he anat explicant a la #trobadablanes2017 primera i segona part. En aquesta entrada us faig cinc cèntims de la visita guiada que vam fer al Mar i Murtra, un dels pocs jardins botànics-institucions habilitades amb l'objectiu d'estudi, conservació i divulgació de la diversitat vegetal-en que compta el nostre país.

El Mar i Murtra creat per Carl Faust cap els any 20 del segle XX, es troba dividit en tres parts o jardins, el subtropical, el temperat i el mediterrani, compta a més a més amb algunes de les millors vistes dels penya-segats de la Costa Brava. En les seves 4 ha visitables hi podem conèixer més de 3000 espècies, la majoria exòtiques i està considerat un dels millors jardins d'Europa a nivell paissatgístic.

Declarat Bé Cultural d'Interès Nacional en la categoria de jardí Històric l'any 1995 pel govern de Catalunya s'orienta en l'actualitat a la conservació d'espècies amenaçades d'àmbit mediterrani.

























Vam tenir l'honor de visitar-lo acompanyats pel seu director, en Josep Borrell que ens va donar tota mena d'explicacions, i en Roger Perales de l'Oficina de Turisme de Blanes. A mig camí vam poder gaudir d'un tast del vermut Capritx que elabora Antònio Membrives de Cava Laviret que també ens va parlar del projecte que està duent a terme des de l'any 2011 quan un grup d'estudiants de la UdG van desenvolupar aquesta innovadora idea de negoci, crear un vi escumós anomenat Coral Marine Sea Drink, fermentat i criat durant anys en un celler submarí, a 35 mts de profunditat en aigües de la Costa Brava.

Tot un luxe!

I per amanir-ho una mica avui us preparo un empedrat amb bacallà, mongetes del ganxet de la conca de la Tordera i vinagreta de mel del Mar i Murtra.


Empedrat


Ingredients:
  • 250 grs de mongetes del ganxet
  • 250 grs de bacallà desalat tallat a daus
  • 1 pebrot verd
  • Uns quants tomàquets cirerols escalivats
  • Olives verdes
  • Olives d'Aragó
  • Oli d'oliva verge extra
  • Vinagre de poma
  • Sal
  • Mel de flors Mar i Murtra
Preparació:
  1. Poseu els tomàquets en una safata que pugui anar al forn, ruxeu-los amb oli d'oliva i una mica de sal i escaliveu-los. Quan siguin una mica freds els peleu.
  2. Barregeu les mongetes ja cuites, el bacallà, el pebrot verd tallat a rodelles, les olives i els tomàquets i ho amaniu.
  3. Per preparar la vinagreta feu aproximadament per cada cullerada de mel, dues d'oli i mitja de vinagre de poma, i una miqueta de sal.
  4. Guardeu el plat a la nevera una mitja hora abans de menjar-lo.


2 comentaris: