dijous, 13 d’abril de 2017

SUQUET D'ANXOVES-300.000 GRÀCIES


Avui fem un plat amb anxoves. A Girona les anxoves són també els seitons o aladroc sense confitar, és a dir el peix fresc.

La recepta és de Jaume Fàbrega del seu llibre " La cuina marinera de la Costa Brava" que aquests dies de vacances a Lloret, m'acompanya i m'inspira a l'hora de cuinar una quants platerets de peix bo.

No coneixia aquesta recepta i m'ha sorprés enormement. Ha quedat bo, boníssim!

Us dono les gràcies per acompanyar-me en aquesta aventura de la cuina.
#300000 gràcies, gracias, merci, thanks, grazie, danke, obrigado.

Suquet d'anxoves


Ingredients:
  • Un quilo d'anxoves o seitons
  • Tres tomàquets madurs
  • 1/2 cabeça d'alls
  • Una cullerada de pebre vermell una mica coent (com a Tossa de Mar) o pebre negre
  • Oli d'oliva i sal
Preparació:
  1. Netegeu bé els seitons, jo els poso amb aigua i gel i queden ben blancs.
  2. Lamineu els alls i fregiu-los. Vigileu que no es cremin que amarguen.
  3. Afegiu els tomàquets sense pell ni llavors tot seguit. Confiteu-los bé.
  4. Poseu-hi una mica de sal i el pebre i tot seguit un parell de cullerots d'aigua.
  5. Afegiu les anxoves salpebrades i que cogui a foc fort uns 6 minuts.
  6. Espolvareu amb julivert picat.
  7. NO PORTA PATATES.

Bibliografia:
  • Fàbrega, J. "La cuina marinera de la Costa Brava" Ed FARELL Sant Vicenç de Castellet (Barcelona) 2003 pgs 77-78

4 comentaris:

  1. Suquet d'anxoves...que interesant! Com sempre ens portes receptes que fan venir-ne ganes!

    ResponElimina
  2. No estem acostumats a suquets de peix blau i és ben cert que abans eren ben habituals a les barques de pesca.
    Jo l'he fet amb sardines... i amb patates.
    M'agrada aquesta opció que proposes, ara només és qüestió de posar-s'hi.
    Una abraçada.

    ResponElimina