És un dolç típic de Pasqua que probablement va néixer amb la idea d'aprofitar el pa sec. Sembla que l'excèntric Apici, gastrònom romà dels segle I i autor del llibre "De re coquinaria" ja parla d'aquestes menges anomenant-les "aliter dulcia"
Hi ha variants, però el pa, l'ou, la llet i el sucre sempre hi són presents, a Occitània que pren el nom de daudines o soupes-rosses substitueixen la canyella per la vainilla i es va extendre a tota França amb el nom de "pain perdu"
Són les llesques dolces a Menorca, llesques de papa a Mallorca, llesquetes amb ou al País Valencià o "torrijas" a la resta de la Península Ibèrica.
Llesques
Ingredients:
- 8 llesques de pa dur
- 2 ous
- 1 got de llet fresca
- Sucre
- Canyella
- Oli d'oliva
- Anís (opcional)
Preparació:
- Xopem les llesques de pa sec amb llet.
- Les arrebossem amb ou batut.
- Les fregim en abundant oli d'oliva a una temperatura raonable, que no fumegi, fins que estiguin daurades per les dues bandes.
- Les deixem sobre un paper de cuina perquè perdin l'oli que sobra.
- Espolvarem amb sucre i canyella.
- Podem afegir uns gotes d'anís per damunt.
Les he fet moltas vegadas i son molt bones
ResponElimina