Suquet d'anxoves
Ingredients:
- Un quilo d'anxoves o seitons
- Tres tomàquets madurs
- 1/2 cabeça d'alls
- Una cullerada de pebre vermell una mica coent (com a Tossa de Mar) o pebre negre
- Oli d'oliva i sal
Preparació:
- Netegeu bé els seitons, jo els poso amb aigua i gel i queden ben blancs.
- Lamineu els alls i fregiu-los. Vigileu que no es cremin que amarguen.
- Afegiu els tomàquets sense pell ni llavors tot seguit. Confiteu-los bé.
- Poseu-hi una mica de sal i el pebre i tot seguit un parell de cullerots d'aigua.
- Afegiu les anxoves salpebrades i que cogui a foc fort uns 6 minuts.
- Espolvareu amb julivert picat.
- NO PORTA PATATES.
Bibliografia:
- Fàbrega, J. "La cuina marinera de la Costa Brava" Ed Farrell. Sant Vicenç de Castellet (Barcelona) 2003 pgs 77-78.
Suquet d'anxoves...que interesant! Com sempre ens portes receptes que fan venir-ne ganes!
ResponEliminaÉs diferent als altres suquets Mon.
EliminaPetons.
No estem acostumats a suquets de peix blau i és ben cert que abans eren ben habituals a les barques de pesca.
ResponEliminaJo l'he fet amb sardines... i amb patates.
M'agrada aquesta opció que proposes, ara només és qüestió de posar-s'hi.
Una abraçada.
Gràcies El pare.
EliminaUna abraçada.