divendres, 27 de juliol del 2018

ARRÒS AMB LLAGOSTINS I ESPÀRRECS VERDS

Ingredients:
  • 320 grs d'arròs marisma
  • 12 llagostins de Sant Carles
  • Mig manat d'espàrrecs verds
  • Pel sofregit: OOVE, una sípia, un pebrot vermell, un parell d'alls, 3 tomàquets
  • Pel fumet: OOVE, una ceba, una nyora, un parell d'alls amb pell i tot, retalls de peix de roca i un grapat de gambetes blanques, un raig de vi blanc
  • OOVE, sal i julivert
Preparació:
  1. Per a fer el sofregit: netegeu la sípia, talleu-la a daus molt petits i fregiu-la en oli d'oliva en una cassola. Afegiu el pebrot vermell pelat i tallat a daus petits (si us agrada el podeu posar escalivat). Piqueu els alls i tireu-los a la cassola vigilant que no es cremin. Ratlleu els tomàquets i afegiu-los. Que redueixi tot junt. Ho reserveu.
  2. Per a fer el fumet: fregiu la ceba tallada a rodanxes i la nyora en oli d'oliva, en una olla alta. Afegiu els alls i els retalls de peix ben nets (ni ulls, ni la boca ni les ganyes). Ara hi poseu les gambetes i el vi blanc i deixeu que evapori una mica. Cobriu amb aigua freda i porteu a ebullició uns 20 minuts, descumeu. Coleu i reserveu.
  3. En una cassola de fang fregiu els llagostins i reserveu.
  4. Peleu els espàrrecs i salteu-los en en mateix oli. Reserveu.
  5. Socarreu l'arròs, afegiu el sofregit i cobriu amb el fumet ben bullint. Ho feu coure a foc fort uns 10 minuts, afegiu els espàrrecs i els llagostins i ho acabeu al forn precalentat a 200º, uns 6 o 7 minuts més.
  6. Espolvareu amb julivert picat i que reposi un parell de minuts.
  7. Serviu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada