dimarts, 24 de juliol del 2018

POLLASTRE LACAT-OLIS BARGALLÓ


L'ànec lacat és un dels plats més internacionalment conegut de la cuina xinesa i molt, molt popular a tots els restaurants del país oriental que van arribar a Barcelona ja fa uns cinquanta anys.
A casa hem substituït l'ànec per pollastre i hem canviat alguns ingredients, però ha quedat igualment cruixent, brillant, amb un punt dolç boníssim i molt més fàcil d'elaborar. Tot un luxe preparar-lo amb productes Bargalló.

Des de 1850 els Olis Bargalló han tingut cura de tot el procés necessari per a la creació dels millors olis d'oliva verge extra. Amb el temps s'han adaptat al nous temps cercant noves línees de productes per satisfer les necessitats dels professionals de la gastronomia.

Pollastre lacat


Ingredients:
  • Un pollastre tallat a octaus
  • 5 cullerades soperes d'Acetato Balsámico di Módena-IGP Bargalló
  • 5 cullerades soperes d' OOVE Guindilla Bargalló
  • 5 cullerades soperes de mel
  • 5 cullerades soperes de salsa de peix (nuoc mam o nam pla) en podeu trobar a les botigues d'aliments orientals o substituir-les per l'oli que porten les anxoves en conserva
  • Gingebre fresc ratllat (un tros de la mida d'una nou)
  • 2 alls ratllats
  • Sal, pebre i OOVE de la varietat picual Bargalló
Preparació:
  1. Barregeu tots els ingredients en una safata que pugui anar al forn.
  2. Salpebreu lleugerament els trossos de pollastre i poseu-los a la safata, sucant-los bé, per sobre i per dins de la pell, amb la salsa que hem obtingut de barrejar tots els ingredients.
  3. Poseu un raig d'oli per sobre, filmeu i deixeu a la nevera unes 24 hores.
  4. Enforneu el pollastre una hora ben bona a 150º. Canvieu el forn a gratinador i el torreu una mica per fora.

Acompanyeu aquest plat amb una bona amanida.





Amanida de taronja i ceba vermella


Ingredients:
  • 3 o 4 taronges
  • 1 ceba vermella
  • Un grapat d'olives negres
  • Sal, pebre negre, OOVE, suc de llima, fulles de coriandre
Preparació:
  1. Peleu i talleu les taronges a rodanxes.
  2. Peleu i talleu la ceba vermella amb una mandolina.
  3. Poseu la taronja i la ceba en un bol i afegiu un grapat d'olives negres (Aragó, Kalamata...)
  4. Amaniu amb una mica de sal, pebre, el suc de la llima, l'OOVE i espolvareu amb el coriandre picat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada