La tagine és un estri molt semblant a la nostra cassola de fang amb una tapadora cónica que conserva els sabors i aromes del menjar que s'hi cuina.
Sempre a foc molt baix, molt, molt i amb una miqueta de líquid al fons.
Avui us porto una recepta una mica picant, o molt, depen de cóm us agradi i dels bitxos que hi poseu, ah...recordeu de treure'n les llavors.
Amb un pollastre tallat a octaus, oli d'oliva i mantega, una ceba, quatre tomàquets sense pell, dos bitxos, dos canonets de canyella, mitja culleradeta de comí en pols, mitja de gingebre, mitja de cúrcuma, unes orellanes i unes prunes.
Es pot posar tot en cru, tapar-ho i que es vagi fent, o fregir el pollastre una mica en l'oli i la mantega i anar afegint en aquest ordre els altres ingredients:
- ceba tallada a mitges llunes i que es dauri una mica
- les tomates
- les espècies
- les prunes i les orellanes (com a màxim deu minuts)
De les dues maneres us quedarà bo. A mi m'agrada més rostir el pollastre una mica, queda més gustós.
Vigileu que la tagine tingui sempre una mica de brou o aigua al fons. Els tomàquets deixen anar molt líquid però a vegades no n'hi ha prou.
m'encanten els tajins, i recordaré sempre que quan em vas convidar en vas fer un. Aquest te una pinta genial i si es picantet...millor!
ResponEliminaAquest t'agradarà Mon.
EliminaPetons
Bufff, debe estar de muerte, yo tengo uno en relleno pero parecido que está para morirse, me llevo este para variar.
ResponEliminaUn besazo preciosa.
Sí Mercedes ha quedado mmmmmm
EliminaBesos