dijous, 24 de desembre del 2015

TAGINE DE POLLASTRE PICANT AMB PRUNES I ORELLANES


La tagine és un estri molt semblant a la nostra cassola de fang amb una tapadora cónica que conserva els sabors i aromes del menjar que s'hi cuina. 
Sempre a foc molt baix, molt, molt i amb una miqueta de líquid al fons.

Avui us porto una recepta una mica picant, o molt, depen de cóm us agradi i dels bitxos que hi poseu, ah...recordeu de treure'n les llavors.

Amb un pollastre tallat a octaus, oli d'oliva i mantega, una ceba, quatre tomàquets sense pell, dos bitxos, dos canonets de canyella, mitja culleradeta de comí en pols, mitja de gingebre, mitja de cúrcuma, unes orellanes i unes prunes.

Es pot posar tot en cru, tapar-ho i que es vagi fent, o fregir el pollastre una mica en l'oli i la mantega i anar afegint en aquest ordre els altres ingredients:

  • ceba tallada a mitges llunes i que es dauri una mica
  • les tomates
  • les espècies
  • les prunes i les orellanes (com a màxim deu minuts)

De les dues maneres us quedarà bo. A mi m'agrada més rostir el pollastre una mica, queda més gustós.
Vigileu que la tagine tingui sempre una mica de brou o aigua al fons. Els tomàquets deixen anar molt líquid però a vegades no n'hi ha prou.

4 comentaris:

  1. m'encanten els tajins, i recordaré sempre que quan em vas convidar en vas fer un. Aquest te una pinta genial i si es picantet...millor!

    ResponElimina
  2. Bufff, debe estar de muerte, yo tengo uno en relleno pero parecido que está para morirse, me llevo este para variar.
    Un besazo preciosa.

    ResponElimina