dimecres, 20 de gener del 2016

ESCUDELLA DE PAGÈS



Semblava que no arribaria mai el fred!!
Avui inspirant-me en un llibre del mestre Jaume Fàbrega us porto una recepta que de ben segur ens el farà passar de cop.
Escudella de pagès,  barreixada, o d'arròs i fideus com l'anomenàvam a casa, on aquests dos últims ingredients no hi podien faltar mai, o l'avi s'enfadava. És una sopa que pot portar ciurons, mongetes, pollastre, gallina, butifarra blanca o negre, col, patata, porro, pastanaga, algun trosset de tocino o corder, jo crec que n'hi han tantes versions com cuines, cuiners i cuineres. 




Vos explico com l'he fet:
Ha de coure dues hores en total.
  1. En una olla ben grossa poseu 2 o 3 litres d'aigua bona i en fred afegiu un pit de pollastre o de gallina i ho feu bullir una hora ben bona.
  2. Ara poseu pastanaga, api i porro, tot tallat petit i que segueixi bullint.
  3. Quan falti mitja hora afegiu la col, la patata i si voleu un tros de botifarra negre o blanca. Enfarineu una boleta de sagí i a l'olla també.
  4. Quan faltin uns vint minuts afegiu l'arròs, els fideus i les mongetes o els ciurons ja cuits. Si els voleu fer coure a casa, primer els haureu de remullar tota la nit. Les mongetes sempre es couen en fred, els ciurons sempre quan l'aigua ja bull.

Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada