diumenge, 24 de gener del 2016

ARRÒS DELS HORTS- MOSTRA COMERCIAL I AGRÍCOLA DE SANT VICENÇ DELS HORTS




Garrosa (955)
ipsos hortos chometales o sant Vicenç (986)
ortos chometales o Horts comtals (1017)
Sant vicenç dels Horts
Horts del Llobregat (1937)
Sant Vicente dels Horts (1939)

Bon dia Vicentins,

Dins de la Festa Major d'hivern es celebra la #MostraSVH que malgrat té tradició des de 1611 no es va actualitzar fins el 1982. 
Enguany una bona colla de bloguers hem tingut el plaer de participar en la 32a edició, convidats per en Jordi Beumala d' Expogestió. Acompanyats tot el dia per la senyora alcaldessa Maite Aymerich hem pogut assistir a la presentació per part d' Oriol Junqueres i el gran mestre Josep Lladonosa, a una xerrada molt interessant sobre la cuina catalana i vicentina.
La cuina en directe ha estat un dels plats forts de la Mostra 2016.





De secà, vinyes a les vessants de les muntanyes, abandonades per causa de la fil.loxera. A la plana de regadiu, les faves, les hortalisses i els fruiters com els pomés, presseguers i cireres són en l'actualitat els conreus propis del municipi, reduïts per la industrialització intensiva dels anys cinquanta.






I què millor que un ARRÒS DELS HORTS amb faves, carxofes i pèsols per a ilustrar aquesta petita i humil crònica d'una #mostraSVH, que va ser interessant, divertida i perfecte...si no fos pel fred que vaig passar, quinvaparir!




RECEPTA:
  1. Fregiu en una cassola de ferro colat una pastanaga tallada, en oli d'oliva verge extra #OOVE
  2. Afegiu uns quants alls tendes picats i seguidament un tomàquet sense pell ni llavors i sofregiu bé.
  3. Talleu 4 carxofes en quatre i afegiu a la cassola.
  4. Afegiu un grapat de faves.
  5. I ara una quants pèsols.
  6. Socarreu l'arròs. Uns 90-100 grs per persona. Vos conto un secret, però no li dieu a ningú; l'Ada Parellada en l'arròs que ens ha cuinat n'ha fet servir alhora tres varietats diferents: bomba, rodó i vaporitzat. Queda bo, en dono fe!
  7. Per alegrar una mica l'arròs jo he posat uns quants talls de tonyina de sorra en sal que tenia a la nevera, previament passats per l'aixeta. També podeu posar un bon tall de bacallà, durant molt temps de les poques proteines que menjava la població segons ens ha explicat avui l'Oriol Junqueras.
  8. Espècies: safrà i cúrcuma
  9. Tireu-hi l'aigua o un brou vegetal. Uns 250 cc per ració d'arròs,
  10. Feu coure a foc fort uns 7 minuts.
  11. Baixeu el foc i feu coure uns 8 minuts més o poseu-lo al forn a 180º. 
  12. Picada: all i julivert.

6 comentaris:

  1. Que ràpida!!!! Fred? Jo ni me'n vaig adonar, jajajaja

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estaves molt distreta. jajajajajaja
      Petons a les teves preciositats.

      Elimina
  2. Quin arroset més bo! Quin dia més intens però interessant ahir, eh? Una abraçada
    Marta

    ResponElimina
  3. Moltíssimes gràcies Montse per utilitzar el nostre Oli d'Oliva Verge Extra en el teu arròs! Té una pinta impressionant, estem segurs que ha quedat exquisit! Esperem coincidir de nou :) Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Genial Montse...molt ben xafat! Gràcieeeeeeees pel regalitu ;-)

    ResponElimina