- Sis ous
- Un quilo de farina
- 240 grs de sucre
- Un polzim de sal
- 100 grs de mantega
- 150 cc de llet
- 40 grs de llevat
- La pell d'una llimona
- Un canonet de vainilla
- Per a decorar: taronja confitada, cireres, pinyons, sucre bolado, ou batut
- Si voleu fer la taronja confitada a casa, només heu de fer un almívar amb aigua i sucre (dos parts de sucre per una d'aigua) tallar la taronja ben fineta, fer-la coure durant una hora almenys a foc molt baix i deixar secar en una reixeta.
Preparació:
- Bulliu la llet amb la pell de la llimona i la vainilla. deixeu-la refredar.
- Barregeu els ous, quasi tota la farina, el sucre, la sal i el llevat desfet en una mica d'aigua tébia, en un bol de vidre o d'acer inoxidable.
- Aneu afegint la llet i pastant.
- Al final afegiu la mantega i seguiu pastant.
- Deixeu reposar la massa fins que dobli el seu volum.
- estireu-la amb un corró i enrotlleu-la.
- Ara la podeu decorar i pintar amb ou.
- Enforneu-la una 30 minuts a 175º
- Si voleu un cop freda, la podeu tallar i farcir amb nata o xocolata.
- Si ho preferiu la farciu abans de coure-la amb massapà (la mateixa proporció de sucre i pols d'ametlla barrejat amb una mica d'aigua i deixat reposar a la nevera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada