- Un quilo de faves desgranades
- Quatre carxofes tallades en sis trossos
- Un bon tall de cansalada
- Un parell de cebes tendres
- Una copeta de vi ranci
- Quatre talls de bull negre o botifarra ample per a faves
- Un farcellet d'herbes
- Sal, pebre negre i oli d'oliva
Preparació:
- En una cassola de fang sofregiu la cansalada tallada a daus i la botifarra o bull. Reserveu la botifarra
- Afegiu la ceba tallada molt prima i feu-la enrossir.
- Tireu-hi la copeta de vi ranci i que evapori una mica l'alcohol.
- Afegiu les herbes.
- Afegiu les faves, baixeu el foc i tapeu la cassola. Ha de coure uns 25 minuts. de tant en tant feu saltar les faves movent la cassola. Si cal podeu afegir una mica d'aigua.
- Talleu les carxofes salteu-les en una paella i afegiu-les a la cassola. Han de coure uns deu minuts.
- Afegiu la botifarra, apagueu el foc i deixeu reposar uns minuts.
- Tasteu de sal.
Un plat bonissim.
ResponEliminaSalut.